יום רביעי, 31 באוקטובר 2012

מרק וון טון צמחוני עם מילוי של אגרול

שיתוף
מרק וון טון צמחוני במילוי אגרול - שי שגב

מרק וון טון הוא מרק עוף עם כיסונים במילוי עוף. מכיון שהיתה דרישה בבית למרק צמחוני, ניסיתי מילוי של אגרול במקום המילוי הרגיל. את המרק העדפתי בטעם חמצמצץ - מתוק, והשילוב יצא טוב מאוד.


שלב א' - הבצק

1 כוס מלאה של קמח 
1 ביצה
כ-4 כפות מים


מערבבים היטב את הבצק עד שתהיה עיסה חלקה. 
לא נורא אם הבצק יהיה מעט דביק (אבל לא יותר מדי, שניתן יהיה לעבוד איתו), זה חשוב על מנת שיתפוס את המלית בשלב הבישול. 
מניחים בצד לכחצי שעה. 


שלב ב' - המילוי  
נבטים (כ-100 עד 200 גרם)
גבעולי סלרי
כחצי כרוב קטן בינוני (הואיל והטעם שלו דומיננטי צריך לתת נוכחות גם לרכיבים האחרים)
בצלים חתוכים דק. 
גזר מגורר עבה. 

חותכים דק (אך לא דק מדי). טיגון קל/הקפצה בווק או סיר, לזמן מועט עד שיתרככו. 
הוספתי מלח, פלפל וקצת סויה. מכבים האש ומאפשרים להתקרר. 


שלב ג' - הכיסונים
מרדדים את הבצק דק דק. מכינים ריבועים. מניחים במרכז הריבוע מעט מלית וסוגרים פינה אל פינה. יש להדק היטב על מנת שהם יוכלו לעמוד בפגעי המים הרותחים...
מחממים סיר עם מים רותחים ומלח, ומניחים את הכיסונים במים הרותחים לכמה דקות. 
הכיסונים מוכנים כאשר הם צפים על פני המים. 
מסננים. 


שלב ד' - המרק
המרק צריך להיות מרק זך, עם מעט אבקת מרק עוף. 
הוספתי לימון וממתיק ומעט רוטב סויה. הכל לפי הטעם הרצוי. 
לאחר שרותח מכניסים את הכיסונים לבישול נוסף של עוד כמה דקות. 
הוספתי את מה שנשאר לי מהמלית העניק מעט צבע והעשיר את המרק. 

בתאבון!