יום שישי, 1 באפריל 2016

הר געש אסייתי נוסח שי

שיתוף


מנה שחשבתי עליה בשליפה ממרכיבים שהיו בבית ויצאה לי מעולה, אז משתף:

1. להכין אטריות אורז. מבשלים אותן 2 דקות במים רותחים ומסננים.

2. מטגנים בצל וכשהוא מתחיל להזהיב מוסיפים שומשום לעוד דקה שתיים. מורידים מהאש ומערבבים עם האיטריות.  

3. פורסים תפוחי אדמה ובטטות, מטגנים טיגון קל.

4. תיבול הפרגיות: צ'ילי מתוק עם צ'ילי חריף עם קצת חרדל. הוספתי מעט תבלין פרגיות. משרים במקרר על מנת שיתפוס את הטעמים. לאחר מכן הכנסתי את הפרגיות ל-7 דקות במיקרו. 

5. מכינים את התבנית: מניחים את תפוחי האדמה. מעליהם את הבטטות. מעליהם את הפרגיות. מעליהם את האיטריות. כיסיתי היטב בנייר כסף. הכנסתי לתנור בחום של 150 מעלות  ל-45 דקות.

את התוצאה אתם רואים. כל האש נמצאת למטה ומתה לפרוץ, מחכה שתגלו אותה מבעד למעטה הלבן והתמים. כל הרכיבים נמצאים לחוד בתוך התבנית ואפשר לערבב את הלבן עם הכתום עם הרוטב עם הפרגיות, כל אחד במינון שהוא אוהב...

בתיאבון!